Build Solid Ground подкрепи споделеното пространство за учене – StudyHub

В рамките на най-голямата глобална кампания за достъп до жилище и жилищни права – Build Solid Ground, Хабитат България започна серия срещи в български университети, посветени на предизвикателствата и възможностите на урбанизацията.

На 01.10.2019 г. отваря врати StudyHub – първото по рода си споделено пространство за учене, модерната денонощна библиотека. Това няма да е просто място с индивидуални бюра, а такова, където да дойдете с приятели, да направите групов проект, да бъдете част от събитие или семинар, да направите събитие, да станете част от общност.

StudyHub се намира на ул. “Aкад. Жак Натан“ N10 в Студентски град в София. Помещението е с площ от 170 кв.м., включително WC, склад и външна зона. StudyHub предлага денонощен достъп и работи без почивен ден. Разполага с адаптирана среда за хора в неравностойно положение и има постоянно дистанционно видеонаблюдение за сигурност.

Хабитат България подкрепи извършването на ремонтните дейности, необходими за откриването на StudyHub. В доброволческата инициатива се включиха общо 18 студенти, както от Нов български университет, така и от други университети в гр. София. Със закупените строителни материали добворолците извършиха дейности, като шпакловане, боядисване, изрисуване на стени и таван.
За повече информация: https://www.facebook.com/pages/category/Nonprofit-Organization/StudyHub-Bulgaria-2141246312824249/

За кампанията и организацията
Solid Ground е глобалната застъпническа кампания на Habitat for Humanity за достъп до жилище и жилищни права, работеща в над 30 страни по света. http://buildsolidground.bg
https://habitat.org/emea/impact/our-campaigns/build-solid-ground
http://solidgroundcampaign.org
Хабитат България е националната организация на Habitat for Humanity International – глобална организация, работеща в над 70 страни в целия свят по жилищната проблематика и реакция по време на криза. http://hfh.bg


Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Отбелязаните с ( * ) са задължителни! Вашият коментар ще бъде публикуван под името, което сте посочили, но Вашата електронна поща и сфера на дейност няма да бъдат публикувани, а ще послужат, за да направим работата на Build Solid Ground по-добра.